/
  • Graniet, composiet of roestvrij staal?


   Het aanrechtblad moet in alle opzichten voldoen. Niet alleen om op te werken, maar het is ook het element dat de keuken ‘af’ maakt.

   Gewild zijn granieten bladen. Graniet is een echt natuurmateriaal en vrijwel onverwoestbaar. Wij halen het in verschillende kleuren met korte levertijden tegen lage prijzen rechtstreeks uit Noord-Italië. Een ander natuurproduct is keramiek, een wat kwetsbaarder materiaal, maar met het voordeel dat u er zonder problemen hete pannen en schalen op zet.

   Wie voor een minder natuurlijk maar wel sterk product met uitgesprokener kleuren gaat, kiest composiet. Glas en hout behoren ook tot de mogelijkheden en lenen zich bij uitstek voor designerkeukens. Tenslotte zijn er de kunststofbladen en roestvrij staal, geschikt voor als u het simpel wilt houden.

    

  • Elektrisch koken of op gas?


   Via het keramische en halogeen koken, waarbij de kookplaat elektrisch wordt verwarmd, is de huidige trend het inductiekoken. Net zoals in een magnetron zet een magnetisch veld via een inductiespoel, moleculen in werking die voor wrijving en hitte zorgen. Comfortabel koken, omdat de temperatuur in de pan overal hetzelfde is en dus ideaal voor het bereiden van bijvoorbeeld sauzen. Zuinig in gebruik ook en goed schoon te houden.

   Veel mensen zweren bij het oude en vertrouwde gasfornuis. Lekker makkelijk, ideaal voor bijvoorbeeld flamberen, en nog veel door professionele koks gebruikt. De keuze tussen gas en inductie wordt mede bepaald door de warmtesystemen in uw woning. Voor gas is uiteraard een gasleiding nodig. Veel huizen hebben alleen stadsverwarming en dan ligt inductie- of keramisch koken voor de hand.

  • Inbouwapparatuur


   De koelkast, vriezer, vaatwasser, afzuigkap, de oven en de combimagnetron tot aan koffiemachines en voedselrestenvermalers toe; alles kan worden ingebouwd. En dat is maar goed ook, want Hollandse keukens zijn over het algemeen krap bemeten.

   Daarom proberen wij in een kleine ruimte zoveel mogelijk keukencomfort te creëren. Dat gaat niet alleen om het inbouwen van apparatuur, maar ook over het combineren van functionaliteiten, zoals de koelkast- en vriezer in één, en de manier waarop je apparatuur inbouwt. Zo horen de vaatwasser dicht bij de spoelbak, het zeeppompje geïnstalleerd in het werkblad en de pannen dicht bij de kookinstallatie te staan.

  • Afzuigsystemen


   De traditionele afzuigkap kent vele varianten; vermomd als lamp, als staande keukenmuurtjes -downdrafts- en als plafondunits. Maar het allerbelangrijkste an een afzuigsysteem blijft dat de lucht efficiënt naar buiten toe wordt afgevoerd. Hoe meer bochten er in het systeem zitten en hoe verder weg van de uitweg naar buiten toe, hoe zwaarder en dus luidruchtiger de motor wordt. Zonder een afvoer naar buiten toe, zijn er de recirculatietechnieken.

   Er komt kortom nogal wat kijken bij de keuze van een, ook voor het oog, goede afzuigtechniek. Wij helpen u er graag mee.

  • Natuurlijke look of gewaagd in fel rood?

   Met het aanrechtblad zijn het de keukenmeubels die het uiterlijk van de keuken afmaken. Daarom hebben we een ruim assortiment aan keukenkasten- en lades in modellen, van klassiek tot hypermodern, en materialen, van natuurlijk hout tot kunststof, met diverse grepen.

   Vooral de kleur van de voorkanten van kastjes en laden is bepalend. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. We bieden een keuze uit meer dan 1400 verschillende lakkleuren. Van natuurlijk transparant tot grasgroen, hemelsblauw en vuurrood en alles wat daar tussen zit.